[...] co zjemy. UWAGA- wliczając do diety oleje lub oliwę- powinny być one spożywane na zimno, czyli nie liczy się smażenie na nich. Gdy wiemy już, co to są makroskładniki, jakie są ich rodzaje i funkcje, przejdźmy do tego- jak na podstawie w/w informacji ułożyć dla siebie dietę? 1) Określ cel i oblicz zapotrzebowanie kaloryczne. Najprostszy [...]
[...] robił pomiary t.tłuszczowej oraz t.mięśniowej oraz pomiary obwodów ciała. Wszystkie informacje będę umieszczał w moim poście. Będę się starał odpowiadać na wszelkie pytania jakie zostaną zadane. Dobrze więc poniżej umieszczę informacje jakie posiadam na temat osobników testowanych oraz umieszczę, kto jaką otrzymał dietę. Całe doświadczenie jest [...]
[...] edition)1 kaps do każdego posiłku oprócz tych w których jest ryba ZMA(mzb olimpu) 1 kaps 1h przed snem Witamina C(rozpuszczana ) – do popicia do sniadania Ewentualnie jakieś probiotyki na sam początek przy większej ilości węgli ale nie wiem jakie. Trening Moim założeniem jest złapać proporcje tzn szerokość góry bo mam dość szerokie [...]
[...] Koncentraty i izolaty białek serwatkowych są otrzymywane w tzw. procesach membranowych. Wydzielanie poszczególnych białek zależy od tego jaką wielkość porów zastosujemy i jakie białka przejdą przez nie a jakie zostaną zatrzymane. Serwatka, która jest surowcem do produkcji tych preparatów jest naturalnym produktem odpadowym przy produkcji [...]
[...] sport edition)1 kaps do każdego posiłku oprócz tych w których jest ryba ZMA(mzb olimpu) 1 kaps 1h przed snem Witamina C(rozpuszczana ) – do popicia do sniadania Ewentualnie jakieś probiotyki na sam początek przy większej ilości węgli ale nie wiem jakie. Trening Moim założeniem jest złapać proporcje tzn szerokość góry bo mam dość szerokie biodra [...]
[...] doktora Kwaśniewskiego. Mogłabym przytoczyć wiele jeszcze przykładów i cytatów świadczących o tym, że specjaliści w sprawie odżywiania sportowców "miotają się" i nie wiedzą jakie zalecenia kierować w stronę swoich podopiecznych, aby skutkowały większą wytrzymałością i sprawnością, lepszą muskulaturą i nie powodowały schorzeń stawów, układu [...]
"Na jakie czynniki ryzyka narażony jest organizm osoby trenującej? Jak można im zapobiegać/minimalizować w oparciu o dietę". Wiemy jak ważny wpływ ma wysiłek fizyczny na organizm. Jednak wraz z nim pojawiają się też takie substancje, które przyczyniają się do jego osłabienia. Głównie chodzi mi tutaj o wolne rodniki. Co to są wolne rodniki? Wolne [...]
[...] Ludzie jedzą zwierzęta, lecz zjadane przez nich zwierzęta żywią się roślinami. (...) Większość zwierząt żyje krótko, chorują one także niemal na wszystkie choroby, na jakie chorują ludzie. Jest więc bardzo prawdopodobne, że przyczyną chorób ludzi jest jedzenie mięsa chorych zwierząt. Dlaczego zatem ludzie nie żywią się bezpośrednio [...]
[...] że podstawa to dieta i trening, a suplementy mają być pomocnikiem tych czynników. Moją przeszłość/historię treningową można zobaczyć w dzienniku treningowym oraz testach jakie prowadziłem. Ogólne informacje: Nick: raszek01 (rAszek) Imie: Łukasz Wiek: 17 lat Staż: czerwiec 2009 Aktualne wymiary: Waga: 87,1kg Wzrost: 182cm Brzuch (na wysokości [...]
[...] dziennie 6g kwasów tłuszczowych omega-6 oraz 1,5g omega-3, co daje w sumie 7,5g nnkt. Jest to dalekie od naszej normy zakładającej spożycie 30g nnkt. Jednak nie wiemy, jakie wartości energii ogólnej oraz jakie jej ilości powinny pochodzić z tłuszczu według powyższych norm. Bo jeśli według wspomnianych norm mężczyzna ma spożyć, Np. 2000kcal [...]
[...] albo po prostu Ketotifen bo są to antyhistaminy mogą zostać urzyte do leczenia łagodnych objawów. A jak nie pomogą anyhistaminy to lecieć do doktora jak najszybciej tylko do jakiegoś dobrego bo większość lekarzy nie ma pojęcia co a jak a po cio cio to w ogóle jeśt te DNP???!!! Hyghyghgygh !!! Dzień 3 DNP: można zwiększyć dawkę do 400mg [...]
[...] doktora Kwaśniewskiego. Mogłabym przytoczyć wiele jeszcze przykładów i cytatów świadczących o tym, że specjaliści w sprawie odżywiania sportowców "miotają się" i nie wiedzą jakie zalecenia kierować w stronę swoich podopiecznych, aby skutkowały większą wytrzymałością i sprawnością, lepszą muskulaturą i nie powodowały schorzeń stawów, układu [...]
[...] go rozcieczyc mlekiem lub woda, natomiast gdy jest za slaby można dodac jeszcze przecieru a jak nie mamy to kostke rosolowa lub wegete. Uwagi te dotycza wszystkich sosow jakie przygotowujemy. GOTOWA POTRAWE SERWUJEMY Z ryzem, kaszami, makaronem, czy ziemniakami. PIERS Z KURCZAKA W SOSIE PIECZARKOWYM Składniki: Jeden duzy lub dwa mniejsze [...]
[...] doktora Kwaśniewskiego. Mogłabym przytoczyć wiele jeszcze przykładów i cytatów świadczących o tym, że specjaliści w sprawie odżywiania sportowców "miotają się" i nie wiedzą jakie zalecenia kierować w stronę swoich podopiecznych, aby skutkowały większą wytrzymałością i sprawnością, lepszą muskulaturą i nie powodowały schorzeń stawów, układu [...]
[...] swój aparat. W kwestii zapotrzebowania kalorycznego rzecz wygląda następująco: Obliczyłam BMR wg postu ellisa - to ok. 1400 kcal. I w tym miejscu się zatrzymałam, nie wiem jakie przyjąć EPOC, TEF i NEAT. Wstępnie planuję ćwiczyć 3x w tygodniu po 1,5h (1h anaero, po 15 min. na początek i koniec: rozgrzewka, rozciąganie etc.). Dokładam bardziej [...]
[...] wzroście siły i wytrzymałości, jak i ogólnych wynikach nie odnotujesz tak szybko w przyszłości, a nawet mogę zaryzykować stwierdzeniem, że są to Twoje najszybsze przyrosty, jakie mogą dać Ci treningi. Później nadejdzie stagnacja, i wszystko zatrzyma się w miejscu. Poza oczywiści morale, które ruchem prostoliniowym przyśpieszonym będą lecieć na [...]
[...] i przyłożyć się do meritum, za to perfekcyjnie Oto główne założenia mojej teorii, nie będę tu za bardzo tłumaczył "dlaczego" a jedynie "jak", tak więc jeśli ktoś ma jakieś pytania, proszę o zadawanie poniżej. 1. Organizm każdego człowieka potrzebuje określonej ilości białka i tłuszczy dla podtrzymania swych funkcji życiowych i obecnej [...]
[...] skrzynki trzciny cukrowej. A nawet jeśli to zrobi, będzie to mniej niebezpieczne niż zjedzenie kilku uncji cukru. Cukier wszystkich rodzajów - naturalne cukry, takie jakie znajdują się w miodzie i owocach (fruktoza), jak również rafinowany biały cukier (sacharoza) - ma skłonność do blokowania wydzielania soków żołądkowych oraz hamujący [...]
Wstęp Chciałbym przedstawić krótką relację z półmetka mojej redukcji a także ocenę suplementów jakie stosowałem. Dlaczego Olimp? Bo zawsze uważałem tę firmę za najpewniejszą, za „najwyższą półkę”. Niestety, nie zawsze mogłem sobie pozwolić na suple Olimpa,więc na stałe stosowałem tylko Vitamin Plus lub Multiple Sport i Gold Omega 3 (obecnie sport [...]
[...] ( pH jest miarą zasadowości lub kwasowości, pH do 6,8 to odczyn kwaśny 7 obojętny powyżej 7 zasadowy). pH komórek jak i całego organizmu jest ściśle określone i regulowane a jakiekolwiek odchyły w stronne pH kwaśnego powoduje szereg negatywnych konsekwencji takich Np. jak starzenie się tkanek, zmarszczki, bóle i opuchnięcia, gdy organizm [...]